Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 2, 21:47

„Együtt egy jobb életért” - fiatalokat segítettek Tiszavidon

  • Közzétéve Helyi hírek

Végéhez közeledik az EFOP-1.6.2-16-2017-00022 azonosító számú, szegregált élethelyzetek felszámolása Tiszaviden komplex programmal elnevezésű projekt, amely 199,94 millió forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatás segítségével valósult meg.

tiszavid

Az EFOP-1.6.2-16-2017-00022 számú projekt célja Tiszavid településen a szegregált lakókörnyezetben, mélyszegénységben élő, hátrányos helyzetű, alacsony iskolai végzettségű, szociális és anyagi gondokkal küzdő lakosok társadalmi felzárkózásának, és a település életébe történő beintegrálásának elősegítése a célcsoport szemléletformálásával, a komplex, egymásra épülő szolgáltatás fejlesztési elemek segítségével, és a helyi közösség aktív részvételével

Tiszavid Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be az EFOP-1.6.2-16 azonosítószámú, Szegregált élethelyzetek felszámolása komplex programokkal elnevezésű felhívásra, melynek eredményeképpen konzorciumban az „Együtt egy jobb életért” Egyesülettel és a Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesülettel 199,94 millió forint vissza nem térítendő támogatást ítéltek meg számára. A projekt lebonyolítása során számos nagyszerű program, szolgáltatás és képzés valósult meg elősegítve a szegregátumban élő gyermek- és felnőtt lakosság életkörülményeinek és életminőségének javulását. A projektbe 111 fő került bevonásra.

tiszavid1

A projekt során megvalósított programok, szolgáltatások, képzések:

– Családi életre felkészítő programok
– Konfliktuskezelő és mediációs foglalkozások
– Életvezetési, háztartásgazdálkodási, adósságkezelési tanácsadás
– Képességfejlesztő és kompetenciafejlesztő foglalkozások
– Tehetségfejlesztő foglalkozások
– Foci, tollas, stb. foglalkozások, játékos szabadidős programok
– Koragyermekkori fejlesztések elérését célzó programok
– Szülői szerep erősítését célzó programok
– Dohányzásról leszoktató programok
– Étkezési szokások átalakítása programsorozat
– Mentálhigiéniás és felvilágosító foglalkozások
– Drogprevenciós foglalkozás
– Egészségügyi szűrések
– Családi napok
– Három alkalommal nagyobb szabású közösségi rendezvény
– Közösségfejlesztő, szervező foglalkozások
– Napközis kirándulás, táboroztatás
– Lakhatási problémák és megoldások tanácsadások
– Egyéni munkatanácsadások
– Jövedelemgazdálkodási tanácsadások

szociális alapA projekt során bevonásra került személyek közül összesen 100 fő számára biztosítottak lehetőséget különböző képzésekbe való részvételre, akik a képzések időtartama alatt megélhetési támogatásban is részesültek – Intézményi takarító OKJ-s képzés – Motorfűrész kezelő OKJ -s képzés – Mezőgazdasági munkás OKJ-s képzés – IKER I. és II. képzés – Munkavállalást elősegítő alapkompetenciák fejlesztése képzés

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A projektről bővebb információt a www.tiszavid.hu oldalon olvashatnak.

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280