Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 17, 7:55

Megállapodást kötött a Mátészalkai Tűzoltóság és a Lónyai Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

  • Közzétéve Helyi hírek

Szerdán, IV-es kategóriájú együttműködési megállapodást kötött a Mátészalkai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság és a Lónyai Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

lonya2

Lónya a beregi tájegység északi csücskében fekvő település. A Fehérgyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség illetékességi területén a nyolcadik önkéntes egyesületként jött létre, köztük már kettő a tarpai és a tyukodi második éve önállóan beavatkozó.

lonya3

A Lónyai Önkéntes Tűzoltó Egyesület egy kieső területen működik, legtöbbet a vásárosnaményi önkormányzati és a fehérgyarmati hivatásos tűzoltóknak tudnak majd segíteni a jövőben, így az elsődleges beavatkozási idő is lecsökken.

lonya1

A szerdai megállapodás megkötésével az egyesület kötelezettséget vállalt arra, hogy a településük mentő-tűzvédelmébe besegít, illetve közreműködik a hivatásos egységek beavatkozásánál. Az együttműködés aláírásán Tamás Ferenc tű. alezredes, a Fehérgyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, Tiszai István tű. alezredes, a tűzoltósági szakterület vezetője és Bán Attila tű. alezredes, mátészalkai tűzoltóparancsnok is jelen volt.

lonya4

A szakemberek kiemelték: a szakmai képzés már elindult a 17 fős önkéntes egyesületnél, így hamarosan már saját eszközökkel is beavatkozhatnak, amely kiemelkedő nemcsak a kirendeltség, de a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság életében is.

Tudósító: Dóka Imre tű. főhadnagy,Szabolcs MKI Fotó: Tisza István tű. alezredes, Fehérgyarmat KvK

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280