Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 2, 21:47

Mackó - Nap a Mocorgó Gyerekházban Nyírmadán

  • Közzétéve Helyi hírek

Második alkalommal rendeztük meg a Maci – napot a gyerekházunkban.

maci1

A néphit szerint február másodikán ébred fel téli álmából a medve. Kicammog a barlangjából és megnézi, hogy milyen az időjárás. Ha süt a nap és meglátja az árnyékát akkor úgy gondolja, hogy még nagyon sokáig fog tartani a tél és visszabújik még negyven napig. Ha azt tapasztalja, hogy hideg az idő akkor hamarosan eljön a tavasz.

maci2

Ezen a napon minden a maciról szólt. A játékpolcon csak macikat, macis kirakókat, macis könyveket helyeztünk el a többi játékot ezen a napon mellőztük. A foglalkozások is a macikról szóltak mind a mesék, versek, mondókák, dalok, torna és a játék is. Reggel macis tornával kezdtünk. Elmentünk medvét vadászni majd meghallgattuk a két kicsi bocs és a róka történetét.

maci3

Tízóraira  macis finomságokat ettünk – mézes – vajas kenyeret, nutellás kenyeret, málnaszörp is került az asztalra. Majd mackós barkácsolás következett a gyerekek macikat festettek parafadugóval, majd szülők készítettek dekorgumiból macis hűtőmágnest és macis új bábot. A délelőttöt mackó tánccal zártuk. Nagyon tartalmas és sokszínű volt a délelőtt.

maci4  

A szülők nagyon büszkék voltak kis mackóikra. A gyerekek és szülők egyaránt nagyon jól érezték magukat és kellemesen elfáradtak a színes és tartalmas programon.

Buza Andrea gyerekház vezető Nyírmada 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280