Konyhánk titkai - Pusztadoboson fellebbentették a fátylat
- Írta: Bodnár Zsolt
- Közzétéve Helyi hírek
Mostanában trendi a főzés. Az internetet elárasztották a receptes oldalak, háziasszonyok bloggerkednek a saját főztjükkel, külön televíziós csatornák alakultak ahol versenyeztetik a szakácsokat, de a valódi munka, a naponta több száz vagy ezer embert kiszolgáló falusi konyhákban történő események ezidáig titokban maradtak.
Készül a csőröge Pusztadobos konyhájában február 6-án
Ezek azok a konyhák, ahol az ott dolgozók napról napra gondoskodnak az iskolás gyerekek, a dolgozók, és a helyben lakó idősek mindennapi meleg ételéről. Sajnos ezekbe a konyhákba nem igazán jut be fényképező gép, lássuk be, a sajtónak a mindennapos fáradságos munka nem sztori.
A Facebook közösségi oldalt kihasználva egy nyírségi falu, Pusztadobos konyhája most tágra nyitotta kapuit az érdeklődők előtt és napról-napra fotókkal illusztrálva folyamatosan számol be arról, hogy mit ettek aznap a község lakói. A tavaly novemberben indult kezdeményezés először csak a készételeket mutatta be, de januártól változtattak a stratégián, és fotóalbumokban lépésről-lépésre megmutatják az ételek elkészítésének munkafolyamatait is.
A Facebook oldalt itt érheti el, figyelem csak jóllakottan érdemes megnézni a fotókat: