Nemzeti konz csaladok 1200x150

Bejelentkezés
Frissítve: 2018 Dec 13, 22:48

Gólyafészek - esélyt adni a fiataloknak a boldogulásra - projektnyitó Vásárosnaményban

  • Közzétéve Helyi hírek

Mintegy 180 millió forintból három év alatt valósul meg az a nagyszabású projekt Vásárosnaményban, melynek keretében a különböző társadalmi rétegek közötti egyenlőtlenségek mérséklődhetnek, illetve helyi szinten a hátrányos helyzetű személyek esélye is nő a megélhetés, a boldogulás, önellátás terén az alapkompetenciák fejlődése révén.

15180057801901fotó©Móricz Csaba (frissmedia)

Filep Sándor (Fidesz), Vásárosnamény polgármestere a projektnyitó rendezvényen köszöntőjében elmondta: "az önkormányzat célkitűzése az, hogy a településen élő, az onnan elszármazó, illetve a településen letelepedni szándékozó fiatalok élni tudjanak a Vásárosnaményban fellelhető életlehetőségekkel, helyben maradjanak és itt alapítsanak családot."

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár - aki maga is vidéki, hisz Dél-alföldön, Szegeden született -, a vidék fontosságáról, megtartó erejéről beszélt: "legyen minél több fiatal, aki visszatér arra a részére az országnak, ahol született, vagy ahol a szülei születtek. Vagy ha ott van, akkor onnan ne menjen el. " A kormány ennek elősegítése céljából indította el "Esély Otthon" programját, amely mintegy 11 milliárd forintból 66 településen segíti a fiatalok helyben maradását.

"A vidék megtartó ereje alapvetően a helyi közösségekben rejlik és ezeknek a közösségeknek a kulcsa a fiatalokban van hosszú távon" - emelte ki az államtitkár.

A projekt célcsoportja a településen élő, onnan elszármazott és a településen letelepedni szándékozó 18 és 35 év közötti fiatalok. A program keretében az önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanokat felújítják, felszerelik önálló lakhatás céljából. A célcsoportba tartozó fiatal egyének, illetve párok, családok számára (16 fő). 3 db lakást újítanak fel, valamint 5 db lakást alakítanak ki. 

A programban a többi közt bővítik a fiatalok életpálya-tervezését segítő szolgáltatásokat, munkaszerzési ismereteket.

Forrás: frissmedia.hu

NMF MobFiz AUTOPALYA 700x700

Nemzeti konz csaladok 700x700