Bejelentkezés
Frissítve: 2018 Nov 20, 19:02

Rendőrök és tűzoltók is vonultak a hamis bejelentésre Kisvárdán

  • Közzétéve Helyi hírek

A Kisvárdai Rendőrkapitányság valótlan bejelentés szabálysértés elkövetése miatt folytat eljárást egy 43 éves pátrohai férfival szemben.

tuzolto rendorillusztráció!

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába a 112-es segélyhívón keresztül érkezett bejelentés 2018. június 10-én 19 óra 44 perckor. A telefonáló azt állította, hogy egy kisvárdai lakótelepi lakásból kiabálást és egyéb aggasztó hangokat hall kiszűrődni, de hiába próbált bejutni az ajtó zárva van, a kopogtatásra pedig senki nem reagál.

A helyszínre rendőrök és a katasztrófavédelem munkatársai is kivonultak, de a bejelentésben megadott lakcímen senkit nem találtak. A rendőrök az egyik szomszéd közreműködésével felvették a kapcsolatot a lakás tulajdonosával, aki elmondta, hogy nem került veszélybe, nem is tartózkodik otthon.

A rendőrök az adatgyűjtés alatt megállapították a telefonáló valódi személyazonosságát és pátrohai otthonából előállították a rendőrkapitányságra. A férfi elszámoltatása alatt a jogsértés elkövetését elismerte. A rendőrök a férfit gyorsított bíróság eljárás lefolytatása érdekében őrizetbe vették.

Ilyen esetekben a hatóság a valótlan bejelentés miatt indított intézkedések és az eljárás költségeit is a bejelentőre terhelheti.

EMMI CsaladokEve STATIKBANNER nov 700x700 gif