Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 29, 5:11

Több vagon kukorica érkezett volna hamis okmányokkal Magyarországra

  • Közzétéve Hírek külföldről

5 vagont több mint 200 tonna kukoricát egymillió hrivnya értékben foglaltak le az ukrán vámosok a "Csap-vasút" ukrán-magyar határátkelőhelyen, mert hamisított okmányokkal próbálták kijuttatni Ukrajnából.

karpatalja vam gabona hamis iratok 0

5 vagonban mezőgazdasági termékeket szállító tehervonat érkezett a Csap-vasúti határátkelőhely Ukrajnából kiléptető vámpontjára.

A 211 tonna tömegű, több mint 1 millió UAH (közel 9,3 millió forint) értékű, védjegy nélküli "3. osztályú kukorica, 2022-es betakarítási év"  megnevezéssel árunyilatkozatot nyújtottak be a kiléptető vámkezelésre.

karpatalja vam gabona hamis iratok 1

A feladó-exportőr Mykolaev városban működő vállalkozás, az árut egy lembergi tulajdonú mezőgazdasági vállalkozás termesztette, a vevő pedig egy ír cég volt. Ugyanakkor a vámkezelésre benyújtott dokumentumok szerint magát a kukoricát nem Lembergben, hanem Kirovohrad megyében termesztették.

karpatalja vam gabona hamis iratok 2

A fuvarlevelek alapos vizsgálata során valamint más hatóságok információi alapján a vámosoknak kétségei támadtak az árura és annak származásával kapcsolatban. Az Ukrán vámosok megállapították, hogy a vámkezelésre benyújtott okmányok hamisak és valótlan adatokat tartalmazhatnak. Ezt alátámasztotta Mikolajev város statisztikai adatközlése is. 

karpatalja vam gabona hamis iratok 3

A mikolajevi vállalkozás vezetője nem csak a lefoglalásra került 5 vagon tengerit bukta el, mert feljelentették okmányhamisítás bűncselekmény elkövetésének gyanújával. 

Kárpátalja Vámhivatal

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280