Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 29, 5:11

Nem jelentette be a pénzt Ukrajnában - nem csak lefoglalták, de meg is bírságolták

Az orosz-ukrán háború kezdetén rengetegen indultak neki Ukrajnából táskányi pénzekkel, így menekítették ki a háborús övezetből az emberek a pénzüket.

dollar

A pénz iránya azóta megváltozott. Beregsurány-Asztélynál lépett be Ukrajnába az a harkovi 64 éves férfi és utasa, akik a vámosoknak nem jelentett be semmit, sőt, az ukrán oldalt a könnyített ellenőrzésű zöld sávot választotta.

A vámosok szóban is megkérdezték van-e bejelenteni valója, a sofőr csak személyes holmiról nyilatkozott.

A vámosok tételes vizsgálatot alkalmaztak, melynek során a Mercedes személygépkocsi különböző helyeiről, valamint a táskákból a személyes tárgyak között előtaláltak 120.000 USA dollárt.

dollar 1

Az ukrán jogszabályok szerint 10.000 euró fölött az utasnak bejelentési kötelezettsége van, ezt az utazó elmulasztotta megtenni. 

Mivel ketten utaztak a nekik járó 2x10.000 dollárt a birtokukban hagyták, a százezer dollár viszont ideiglenesen lefoglalásra került (hogy meddig, az nem derül ki az ukrán vámosok közleményéből).

A történetnek ezzel nincs vége, mert ukrán törvények szerint az eltitkolt pénz után bírságot kell fizetni, ami az összeg 20 %-a. Így aztán a hozzájuk visszakerült, jogszerűen átvihető húszezer dollár szintén a vámosoknál maradt.

Forrás: Закарпатська митниця

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280