Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 29, 5:11

Magyar autóbusz karambolozott a szlovákiai D2-es autópályán

Magyar autóbusz karambolozott Szlovákiában a D2-es autópályán - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára hétfő délután a Facebook-oldalán.

busztragedia

Menczer Tamás jelezte, hogy a mentés zajlik, és a magyar külügy kollégái a helyszínen vannak.

Az államtitkár az M1 híradónak elmondta, hogy miskolci és budapesti nyugdíjasokat szállított a busz, mindenki magyar állampolgár.

A buszon, amely egy kamionnal ütközött több mint ötvenen utaztak, a balesetnek egy halálos áldozata és 12 súlyos sérültje, valamint több könnyű sérültje van.

Az első hírek még csak 37 sérültről szóltak, ám a frissebb tudósítás már egy ember haláláról és 55 személy sérüléséről szól - tudta meg az infostart.hu.

Frissítés:

A baleset a pozsonyzávodi pihenőhelynél történt. A szóvivő közlése szerint több mint 30 tűzoltó dolgozik a helyszínen - írta a hirado.hu a Bumm.sk szlovák hírportálra hivatkozva

A portál beszámolója szerint Michal Palkovic frissen kinevezett szlovák egészségügyi miniszter arról biztosított, hogy a szlovákiai D2-es autópályán balesetet szenvedett magyar autóbusz minden sérültjét azonnali és minőségi egészségügyi ellátásban részesítik.

A cikk szerint Michal Palkovic a balesetről úgy nyilatkozott: a szlovák Országos Mentőszolgálat Operatív Központja (OS ZZS) és a kórházak arról biztosították, hogy minden sérültet azonnali és minőségi egészségügyi ellátásban részesítenek. "Mindent megteszünk azért, hogy megmentsük az életüket. Rendkívül sajnálom a baleset áldozatát, részvétem a hozzátartozóinak" - fogalmazott Michal Palkovic.

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280