Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 2, 12:26

Szófogadó trafikrabló - az idei év leggroteszkebb rablása

  • Közzétéve Kék hírek

Egy ötvenes éveiben járó férfi szerdán egy palack bort akart rabolni egy Heves megyei trafikból. Megvárta, hogy a dohánybolt kiürüljön, majd elkezdődött az év leggroteszkebb rablása.

trafikrabló

Az ügyészség közleménye szerint előbb „a pult mögé lavírozta magát”, majd 26 centiméter pengehosszúságú, műanyag nyelű konyhakésével a trafikosra támadt.

És bár „a nála jóval fiatalabb sértettnek rövid tusakodás után sikerült elhárítania a támadást”, végül csak akkor szabadulhatott a rablótól, amikor „megígérte a férfinak, hogy elvihet egy üveg bort, ha nem bántja őt”.

Idézet az ügyészségi közleményből:

„A rabló nyomban magához vett egy kétliteres borospalackot a polcról, ám a megtámadott eladó rákiáltott, hogy ő csupán egy literes flaskára gondolt, a két liter szerinte már túlzás lenne. A terhelt erre kicserélte a bort egy kisebb kiszerelésűre, majd azzal a kezében elhagyta a tetthelyet.”

A történet persze összességében nem túl vicces, a bűncselekmény elkövetése után nem sokkal rendőrkézre került elkövetőt soron kívül bíróság elé állították. A bíróság felfegyverkezve elkövetett rablás miatt három és fél év letöltendőre ítélte, ám az ügyészség szerint minimum öt évre kellett volna, így súlyosbításért fellebbeztek.

A vádlott és a védője pedig szintén fellebbezett, természetesen enyhítésért.

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280