Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 2, 21:47

Ahová nyúltak cigit találtak

Egy bolgár autós járművének minden gyári üregét cigarettával tömte tele. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Győr-Moson-Sopron vármegyénél már nem engedték tovább a csempészcigarettát fuvarozó sofőrt.

kép 1

Közel kétezer doboz bolgár zárjegyes cigarettával indult útnak Németországba az a 32 éves férfi, akinek autója fennakadt a pénzügyőri mustrán. A járőrök Hegyeshalomnál figyeltek fel a német rendszámú személyautóra. A kombi már a rutinszerű kopogtatásos módszernél megbukott az ellenőrzésen.

kép 3

A jármű oldalsó ajtajai, az ülések háttámlái, a sárvédők üregei, a tetőkárpit és még a hangfal is dohánytermékkel volt kitömve. A fiatal sofőr azt mondta, hogy a füstrudak nem hozzá tartoznak, de tudta, hogy az autóban vannak.

kép 2

Az egyenruhások összesen 1 970 doboz cigarettát találtak a jármű rekeszeiben. A közel 4,5 millió forint értékű füstölnivalót lefoglalták. Az elkövetőnek jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt kell felelnie, valamint több milliós bírságra is számíthat.

Ahhoz, hogy a külföldi utazás felhőtlen legyen, érdemes tisztában lenni az utasforgalomra vonatkozó vám- és egyéb szabályokkal: https://nav.gov.hu/vam/utazas

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatósága

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280