Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 2, 11:18

Emberhátrányban is nyerni tudott Mezőkövesden a Kisvárda

A Kisvárda meglepetésre legyőzte a Mezőkövesdet az OTP Bank Liga 28. fordulójának pénteki játéknapján. A vendégek az első félidőben büntetőből szereztek vezetést, majd a fordulás után tíz emberrel is megőrizték előnyüket.

kovesd kisvardaai6i6141210409 2fotó:mlsz.hu

Mezőkövesd Zsóry FC-Kisvárda Master Good 0-1 (0-1)
Gólszerző: Bumba (20., 11-esből)

Jóval aktívabban kezdték a mérkőzést a hazaiak, húsz perc után mégis a vendégek szereztek vezetést. Előbb Sassá találta el a keresztlécet, majd Bumbát buktatták a 16-oson belül, és a sértett értékesítette is a megítélt büntetőt.

A gól után többnyire a kisvárdai térfélen folyt a játék, de a mezőkövesdiek a masszív védelemmel szemben sokáig lövőhelyzetig sem jutottak el. A játékrész utolsó percében aztán Vojtus közeli próbálkozását Dombó bravúrral hárította. A fordulást követően szinte azonnal megfogyatkozott a Kisvárda, miután Ene begyűjtötte a második sárga lapját.

Emberelőnyben beszorította ellenfelét a házigazda, a várdai védelem azonban továbbra is jól zárt. A hajrára nyomasztóvá vált a hazai fölény, de a hősiesen védekező vendégek megőrizték minimális előnyüket, és megszerezték a három pontot.

A hazai csapat november 21-e óta először kapott ki otthon, azóta sorozatban nyolc bajnokit vívott meg veretlenül házigazdaként.

mlsz.hu

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280