Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 28, 6:42

Túristvándiban lépett pályára az Újságíró Válogatott

  • Közzétéve Sport hírek

Itt a „Háromhatár Hírei” oldalán, beszámoltunk arról a Tisztelt Olvasóknak, hogy emlékmérkőzés kerül megrendezésre Túristvándiban, az idén márciusban, tragikus hirtelenséggel elhunyt Algács Tibor, mindenki „LEO”-ja emléke előtt tisztelegve.

turistvandi1

Tukacs László Szatmár sportjának, s Túristvándi labdarúgásának a napszámosa, személyes kapcsolatba került Csillag Péterrel, a Nemzeti Sport főmunkatársával, s együtt hozták „tető alá”, a találkozót 2021. július 24.-én, amelynek a teljes jegybevételét illetve a felajánlásokat, Algács Tibor családjának megsegítésére ajánlottak fel a szervezők.

Rekkenő hőségben került a találkozó lejátszásra, a délután 17 órai kezdés ellenére, a tűző napon, a játéktéren, legalább „negyvenfokos hőérzet” volt érzékelhető, s hogy mekkora hőség volt, az is mutatja, hogy a „Háromhatár Hírei” facebook oldalán, Bodnár Zsolti kollégámmal, elkezdtük a találkozó élő közvetítését, néhány perc elteltével azonban olyan szinten felhevült a közvetítő technikai eszközünk, hogy sajnos nem tudtuk az első játékrészt tovább közvetíteni, az érdeklődő sportbarátok számára.

A második félidőt, apróbb „zökkenőkkel”, de már végig tudtuk adni, így megtekinthették azok, akik visszatértek az oldalunkra.

turistvandi2

„LEO” özvegye, Apollónia végezte el a mérkőzés kezdőrúgását. Nemes gesztus volt, hogy a pályán lévők s a szurkolók, a gyász szünet keretében, „LEO” mellett megemlékeztek Balogh Pista bácsiról, a „Sztalinról”, a legendás játékvezetőről, s Várkonyi Sándorról, a Nemzeti Sport legendás újságírójáról is………….  

turistvandi3

Tukacs László csapatában, a Túristvándiban, vendégként pályára lépett Algács Tibor testvére, Edgár is, a fiaival együtt. S hogy kik szerepeltek végül az újságíró válogatottban ? Nos természetesen pályára lépett a két csapatvezető, azaz Csillag Péter a Nemzeti Sporttól, aki játszott a Pénzügyőr, és a III. Kerületi TVE csapataiban, valamint Borsi László a „6.-os csatorna LAKÁSVÁSÁR” című műsorának a főszerkesztője. Továbbá szerepelt náluk a találkozón, Fazekas László, a Testvériség, és a Vízművek korábbi kapusa, a ZSARU magazin újságírója, Selmeczi Richárd, a Postás SE volt játékosa, az ONLINE MÉDIA munkatársa, Baka Zoltán, a GANZ MÁVAG volt labdarúgója, a PRIVÁT BANKÁR. hu főszerkesztője, Tóth Csaba, jelenleg „szabadúszó” újságíró, Lantos Zsolt, a Budafok volt játékosa, az M4 gyártásvezetője, Jenei István, a Csepel volt labdarúgója, a MY MUSIC szerkesztője, Kovács Gergely a FOUR-FOUR TWO fordító-szerkesztője, Szűcs Sándor, a Pesti Magyar Színház színművésze, aki a KSI jégkorong kapusa volt, valamint Székely András, a MY MUSIC szerkesztője, aki korábban a Szeged-Tápé ESK, illetve a Zsombó SE játékosa volt.

turistvandi4

Szükségük volt egy kis segítségre, szűkös létszámuk miatt, s végül voltak akik kisegítették Őket, így pályára lépett náluk Gyulai Zsolt Tiszakóródi gazda, aki korábban a Tiszakóród SE játékosedzője volt,  Geletey Zoltán a Fehérgyarmati DFSZSE edzője, Kocsis Zsolt játékvezető, aki az első félidőben még partjelzett, majd a másodikban focizott, plusz még Nagy Sándor barátunk, a „Szatmár Fanatic” alapító vezérdrukkerének a két futsalos leánygyermeke is.

A találkozó első játékrészét Parádáné Demeter Enikő vezette, s Kocsis Zsolt és Szabó Attila volt a partjelző, a második játékrészt pedig Paráda Róbert vezette, s Szabó Attila és Parádáné Demeter Enikő volt a partjelző.

Potyogtak szép számban a gólok, a kiváló játékvezetés mellett, a rekkenő hőségben alapvetően dícséretes „elánnal” állt hozzá mindkét csapat a mérkőzéshez, nagyon sok gyönyörű találat esett, jól szórakozott a szép számú publikum. A jóval több fiatal, s lényegében aktív labdarúgót felvonultató hazaiak, 5:2-es félidő után, végül 8:4-es, magabiztos győzelmet arattak, a rendkívül szimpatikus, kulturált Újságíró Válogatott ellen.

turistvandi5

A Túristvándi gólokat Zámbó Imre a „Jimi” (Ő kétszer is betalált !),  Balogh Patrik, Faggyas Máté a „Gávros”, Hajdú József, idősebb Algács Edgár az „Edu”, Sipos Róbert a „Sipi”, és Tukacs László a „KisTuki” szerezték, az Újságíró Válogatott góljait pedig, Selmeczi Richárd a „Ricsi”,  Tóth Csaba a „gondolatátvivő”, Csillag Péter a „falusi foci prókátora”, és Nagy Dorina a „Dorci” lőtték.  

„LEO” odaföntről büszkén, s boldog mosollyal nyugtázta, hogy mennyien szeretik Őt, s milyen aranyosak ezek „gyerekek”, hogy róla így megemlékeznek ! Az esti programban, a támogatóknak köszönhetően jófajta szatmári pálinkával lehetett torkot öblögetni, s kiváló „tájspecifikus” kötött tészta levessel, és nem kevésbé ízletes „öklömnyi” töltött káposztával lehetett éhséget elűzni. No meg lehetett beszélgetni, nosztalgiázni... Sokáig fogják ezt a napot emlegetni a résztvevők !             

Papp Attila /PAPSI/

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280