Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 1, 15:36

Foci örömünnep, boldogság és büszkeség Újfehértón

  • Közzétéve Sport hírek

Nagy nap volt Újfehértó életében, 2023. augusztus 02.-a, amikor hivatalosan is átadásra kerülhetett labdarúgás helyi ékszerdoboza, a gyönyörű sportcentrum, modern, korszerű lelátójával, klub épületével, játékterével együtt. S hogy mennyire magukénak érezték ezt a napot a helyiek, egyértelműen igazolta a zsúfolt nézőtér, a teljesen megtelt lelátó, s a remek hangulat, ami az egész délutánra és estére jellemző volt.

ujfaherto 1

Dr. Hosszú József Polgármester Úr a képviselő testület tagjaival együtt, s Matévi Csaba és Urr László, az Újfehértó SE vezetőségével együtt, mindent megtettek azért, hogy ez a több év kitartó munkája gyümölcseként megvalósuló beruházás, ténylegesen egy igazi fociünnep keretében kerüljön birtokba vételbe. Szép számú benevezett tizenegyes rúgó versenyével kezdődött sport program rész, s színvonalas küzdelem után alakult ki a döntő hat fős mezőnye. S a pazar új játéktérre, először a közelmúlt labdarúgásának a nagyjai léphettek, Újfehértó-Nyíregyháza öregfiúk mérkőzés keretében.

Lácza, Ötvös, Osikóczki, Majchrovics, Pulinka, Bellus, Jakab, nevek az egyik oldalról, de a teljesség igénye nélkül megemlíthetjük a másik oldalról például a következő neveket, Kosán, Göncz, Szatke, Márton, Kovács, Kondora, Ovszijenko. Ami egyértelmű lehetett mindenki számára, ezek az őszbe hajló urak, a mai napig kifogástalan barátságban vannak a labdával, s kellő alázattal viseltetnek imádott sportáguk iránt.  Csak a rend kedvéért, a találkozót 5:0-s félidő után, 5:2 arányban nyerte meg a Szpari, a góllövők voltak a Nyíregyháza részéről, Kovács István kétszer, Márton István kétszer, és Bodnár László tizenegyesből, az Újfehértó góljait pedig Osikóczki István és Majchrovics Zoltán szerezték.

S az öregfiúk összecsapása után, megtörtént az ünnepélyes átadása sportcentrumnak, melynek keretében Dr. Hosszú József Polgármester Úr és Kvaka Árpád az MLSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Sportigazgatója köszöntötte a jelen lévőket, majd az egyházak képviseletében Bognár Benjámin baptista, Baracsi István református, illetve Dr. Sivadó Csaba görögkatolikus lelkészek áldották és szentelték meg a sport komplexumot. S a szalag átvágók voltak, Dr. Hosszú József Polgármester Úr, Takács Mihály, aki a beruházás igazi szülőatyja volt, Kvaka Árpád Igazgató Úr, s Matévi Csaba és Urr László az Újfehértó SE részéről.

ujfeherto 2

S ezután következhetett a nap fénypontjaként az Újfehértó-Kisvárda barátságos labdarúgó mérkőzés, azaz Piskóti Zsolt együttese ellen, megyénk legmagasabban jegyzett csapata lépett pályára. Színvonalas, jó iramú, remek mérkőzést játszott a két csapat, s elismerésre méltóan helytállt a helyi együttes, az élvonalbeli ellenfelével szemben, de végül azért kijött a rutin, s 2:1-es félidő után, 4:1 arányban győzött a Kisvárda. A találkozó egyik örömteli pillanata volt, amikor az Újfehértóhoz ezer szállal kötődő Ötvös Bence, pályára lépett a Kisvárda együttesében, s a hazai publikum, hatalmas ünneplésben részesítette Bencét. A Kisvárda góljait Ilievski kétszer, Makovski, és Vida Kristopher szerezték, az Újfehértó gólját pedig egy friss igazolás, Barta Károly lőtte.

ujfeherto 3

A találkozóból leszűrhető volt, hogy a Kisvárda egy rendkívül szervezett, masszív csapat, amely alighanem az idei szezonban is a mezőny első felében lesz az élvonalnak, s Újfehértón is egy olyan csapat formálódik az idei szezonra is Piskóti Zsolti kezei alatt, amely garantáltan az élbolyhoz fog tartozni a megyei I. osztályban. A tizenegyesrúgó verseny döntőjét pedig a kötélidegzetű Zámbó János nyerte meg, második lett Csapó Zsolt, a harmadik helyen pedig Szoták Csaba végzett. A nap végén, minden szurkoló beválthatta a Larától, Matévi Csaba Elnök Úr álomszép leányától  átvett sörjegyét, de előtte még mindenki elfogyaszthatott egy ízletes tányér babgulyást. Nem csoda, hogy csupa-csupa mosolygós arcot lehetett látni, Újfehértón mindeniki boldog és büszke volt, s úgy gondolom joggal. A XXI. század követelményeinek megfelelő stadionban, sok nagy csata vár majd a helyi labdarúgás szimpatizánsaira, mindjárt a hétvégén, egy országos főtáblás kupamérkőzés.                

Papp Attila /PAPSI/

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280