Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 29, 5:11

Jamie Lee Curtis végre megkapta az Oscar-díjat

  • Közzétéve Kultúra

A Minden, mindenhol, mindenkor két színésze, Jamie Lee Curtis és Ke Huy Quan kapta a legjobb mellékszereplőknek járó elismerést a 95. Oscar-díjátadó gálán vasárnap este a hollywoodi Dolby Színházban.

jemie

A Daniel Kwan és Daniel Scheinert rendezésében készült, párhuzamos dimenziókban játszódó sci-fi az idei filmes díjszezon nagy favoritja volt, az amerikai filmakadémia 11 Oscarra jelölte.

A legjobb férfi mellékszereplő Oscarját elnyerő, Vietnamban született, kínai-amerikai Ke Huy Quan a nyolcvanas évek óta először kapott fontos filmes szerepet, és játékáért idén már megkapta a hollywoodi színészcéh (SAG) díját is. A legjobb női mellékszereplő kategória díjazottjának, Jamie Lee Curtisnek is ez volt az első Oscar-jelölése.

Jamie Lee Curtis élete első Oscar-díját vehette át, és elnyerte a legjobb női mellékszereplő trófeát a Mindenhol minden egyszerre című filmben nyújtott alakításáért .

„Tudom, hogy úgy tűnik, egyedül állok fel itt, de nem vagyok egyedül, több száz ember vagyok. Több száz ember vagyok. Hol vannak Danielék?” – kérdezte érzelmes fogadóbeszédében a mátészalkai ősökkel rendelkező színésznő, és folytatta az őt támogató személyek felsorolását.

A „Halloween” rendezője, John Carpenter az elsők között gratulált a régóta fennálló horrorsztárnak, és a Twitteren a „Gratulálunk Jamie Lee! Te vagy a bomba!”

„Mindazoknak, akik támogatták azokat a műfajú filmeket, amelyeket ezekben az években készítettem, ezer és százezer ember számára, most együtt nyertünk Oscar-díjat!” – mondta.

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280