Bejelentkezés
Frissítve: 2018 Oct 15, 22:06

''Életed az ételed'' - egészségnap az aranyosapáti iskolában

  • Közzétéve Kultúra

Az aranyosapáti iskola munkatervében ebben a tanévben is központi helyet foglal el az egészségnevelés, az egészséges életmód témája.

aranyosapati

Az egészségnap akkor a legeredményesebb, ha ösztönözi a gyerekeket a helyes táplálkozásra, a mozgásra, a lelki egészségvédelem fontosságára. Ennek keretében nagy hangsúlyt fektettünk a stresszkezelés módszereinek alkalmazására, a lelki egyensúly megóvására, a társas viselkedés szabályozására és a konfliktusok kezelésére.

aranyosapati1

Bemutattuk a gyerekeknek az egészséges táplálkozás lehetőségeit, azt, hogyan tudják megkülönböztetni a környezetükben fellelhető táplálékok közül az egészségtelen ételeket és az egészségeseket.2017. december 9 . „Ételed az életed” mottóval vártunk minden gyereket kóstolásra. A zöldségeket Soós Béla biztosította. iskolagyümölcs-program keretében.

aranyosapati2

A kóstoltatás keretében a gyerekek friss uborkát, körtét, diót, sárgarépát, és almát fogyasztottak. Minden gyerek Verbena cukrot kapott. A cukorkák hársfa, bodza, csipkebogyó, gyömbér ízesítésűek voltak.

Benkő Zsigmondné

aranyosapati3aranyosapati4aranyosapati5