Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 5, 6:53

A 40 éve város Vásárosnamény mindennapi hősei!

40 éves a Város! Ennek a mondatnak hallatán belső bizsergést észlelek énjeimben. De miért is? Eszembe jutnak azok a polgárok, volt vagy jelenlegi település lakók, akik áldozatos munkássága is hozzásegítette szülőhelyünket városunk létéig!

paloczElöször is óriási köszönet jár a múltban és jelenben dolgozó vezetőknek akik nélkül ez nem valósulhatott volna meg...a Városszületés! Köszönjük szépen! De most nem róluk hanem a névtelen hősökre szeretnék idehaza csendben megemlékezni!

Rájuk, akiknek nevük nem szerepelnek könyvekben, névtáblákon, okleveleken. De léteztek, akartak és tettek hogy a mai napokban Vásárosnamény Városa ünnepelheti negyven éves születésnapját.

Őket köszöntöm és rájuk emlékezek! Szeretném ha csatlakoznátok hozzám és együtt közösen emlékeznénk azokra a személyekre akik elkerültek vagy sajnos már nem élhették meg ezt a Születésnapot! Két kezű munkások, értelmiségiek, volt település lakók akik távoli helyeken vagy sajnos már itt temetőnkben nyugszanak! Legyen ez az ő napjaik is! Köszönöm!

Biztos hogy gondolataim elolvasása után majdnem mindenkinek eszébe jut egy családtagja vagy ismerőse aki ennek függvényében élt, tett és dolgozott Vásárosnaményért! Én személyes érzéseim közt édesanyámra gondolok elsőként, aki 17 évesen 1962 január 16-án került az akkori Vásárosnaményi Járási Hivatal Pénzügyi osztályára és 1996 május 31-én V.namény Városi Polgármesteri Hivatal Pénzügyi osztályától jött nyugdíjba.

Óriási dolognak tartom első és egyetlen munkahelye ahol egyhuzamban 34 évet töltött a település szolgálatában gépírónő beosztástól a gépírónő befejezésig!!!

Több száz munkatárssal,településlakóval együtt közösen elérték hogy Várossá emelkedtünk! Gondoljunk ma és a héten rájuk!

Palócz Tibor 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280