Almás palacsinta recept
- Írta: Bodnár Zsolt
- Közzétéve Olvasóink küldték
Lassan kezd megromlani a télire elrakott alma! Itt az ideje kiválogatni, és a még felhasználható részekből csinálni egy finom almás palacsintát.
Hozzávalók:
Olaj a kisütéshez, pici só, 3 db tojás, 1 evőkanál cukor, 3 dl tej, 30 dkg liszt, 3 db közepes alma, egy kiskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
A tojásokat a sóval, és a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a lisztet, a tejet, a kiskanál őrölt fahéjat. Az almákat megpucoljuk és lereszeljük (mintha almás rétest készítenénk), kinyomkodva a levét, az almát hozzáadjuk a tésztához, fakanállal összekeverjük, és lehet is sütni egy serpenyőben.
Egy púpozott evőkanálnyit teszünk a serpenyőbe, és ezt kicsit szétnyomkodva megsütjük. Így tovább mindaddig, amíg tart a massza.
forrás: sutigyar.hu