Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 4, 15:20

Saját játszótér? Tudja meg, hogyan teheti boldoggá gyermekét!

  • Közzétéve Életmód

A játszóterek mindig, mindenhol zsúfoltak. Nem véletlenül. A gyermekek rajonganak a játékokért, és ha kiteljesedhetnek, ha mindezt a természetben, kint, a friss levegőn tehetik meg, akkor pláne borítékolható az elégedettségük. Az alábbiakban sorra vesszük azokat a tényezőket, amikre érdemes fokozottan odafigyelni a saját játszótér kiépítésénél!

duzy plac zabaw dla dzieci skyfort ii cedrowy drewniane place zabaw 4239

Mit élveznek a gyerekek a játszóterezésben?

Mindent. Azt, hogy fizikai aktivitás révén fáraszthatják le magukat. Azt, hogy kint, a friss levegőn tölthetik az idejüket. Azt, hogy a játszótér szabta keretek között feszegethetik a határaikat. És azt, hogy közösségben lehetnek, mert általában az örömük akkor a legteljesebb, ha nemcsak egyedül élvezhetik a játékszerek adta boldogságot, hanem a barátaikkal egyetemben. A gardenway.hu oldalon található alternatívák egytől egyig tökéletesek.

A fa típusok túlzás nélkül állítható, hogy remekművek. Nem elég, hogy alapanyaguknak hála például cédrus roppantul ellenállóak, de szépségük is megkérdőjelezhetetlen, ami udvari környezetben nem egy utolsó szempont. Mert, bár vitathatatlanul a funkcionalitás az elsődleges, de különösen hosszú távon az sem mellékes, hogy milyenné válik a kert kisugárzása akkor, amikor a játszótér elfoglalja a helyét.

drewniany plac zabaw z wiezyczka buckley hill drewniane place zabaw 12193

Melyek a legnépszerűbb játékok?

A játszótér lelkét a hinta és a csúszda alkotják. Ez az a két játékszer, amit minden gyermek elsőként keres és talál meg. És ezek azok, amik tényleg nem hiányozhatnak. Ezeken kívül, azonban a játszóházak is nagyon kedveltek, ahová bepakolhatnak a gyerkőcök, elrendezhetik a kis holmijukat, rosszabb idő esetén akár be is bújhatnak egy kis benti játékra. De az egyéb készség-, képességfejlesztő variánsokat sem ildomos szőnyeg alá söpörni.

Menyire számítanak az életkorra szabott feltételek?

Nagyon! Nemcsak arról van szó, hogy egy az életkornak nem megfelelő tulajdonságokkal megáldott játszótér a legkevésbé sem köti le a gyerekeket. Ez is baj, mert az unalom általában oda vezet, hogy a lurkók valamilyen nem várt csínyt követnek el. Hanem az a legnagyobb probléma ezzel, hogy a játékszereket nem a rendeltetésük szerint fogják használni, pontosan azért, mert úgy már nem tudják őket. Márpedig, ha mondjuk egy hintába nem beleülnek, hanem ráállnak, az onnantól fogva elképesztően balesetveszélyes. A játszóterezés, ahogy arra fentebb már utaltunk a képességeket, készségeket is fejleszti, ám ez csak és kizárólag akkor igaz, ha a játékok az életkori sajátosságoknak egy az egyben megfelelnek.

maisonnette en cedre sweetwater maisonnette de jardin pour enfants 11264

Mikre célszerű odafigyelni a biztonságos játszókörnyezet megteremtésekor?

A fenti pontban említett életkorra szabott körülmények garantálása az egyik ilyen tényező. A másik természetesen a minőség. Ebbe beletartozik a maximális megbízhatóság, a maradéktalan strammság és a kellő stabilitás. Ha ezek adottak, akkor a biztonságos közeg megteremtése nem okozhat semmiféle nehézséget vagy fennakadást.

A legszebb az egészben, hogy a játszóterezés lehetőséget biztosít a játékos tanulásra, hiszen a gyerkőcök észre sem veszik, hogy miközben elmerülnek a játékszerek nyújtotta örömökben, számtalan módon fejlődnek, mind fizikum, mind képzeletvilág, mind képességek, készségek szintjén.

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280