Nemzeti konz csaladok 1200x150

Bejelentkezés
Frissítve: 2018 Dec 11, 23:09

Miért érdemes sok retket fogyasztani?

  • Közzétéve Életmód

Tavasszal van a retek szezonja. A kívül élénk piros, belül fehér vagy rózsaszínes zöldség ilyenkor mindenki számára olcsón hozzáférhető. Érdemes is sokat fogyasztani belőle, mert nagyon jót tesz egész szervezetünknek.

retek9fotó:napidoktor.hu

Sok benne a C-vitamin
Fél csésze retekben benne van napi C-vitamin-szükségletünk 14 százaléka. A retek fogyasztása sokat segít abban, hogy megvédjük sejtjeinket az oxidatív stressz káros hatásaitól. Ezen kívül a retekben rost is van bőven, ami segíti az emésztést, és ahhoz is hozzájárul, hogy fogyasztása után tovább érezzük magunkat jóllakottnak.

Jót tesz a vonalainknak
A retek kifejezetten alakbarát élelmiszer. Fél csészényiben mindössze 9 kalória található és csupán 2 gramm szénhidrát. Emellett van benne folsav, B-vitamin, K-vitamin, kálium, mangán, magnézium, kalcium, vas, foszfor, nátrium, réz éscinkis. Akkor a legegészségesebb, ha nyersen fogyasztjuk, de meg is főzhetjük.

Jót tesz a májnak
A retekfogyasztás nagyon hasznos a gyomornak és a májnak, mert segíti a méregtelenítési folyamatokat. Tisztítja a vért, segít megszabadulni a káros anyagoktól, és kifejezetten hatékony lehet például sárgaság kezelésében is. A retek rosttartalma pedig megakadályozza a székrekedés kialakulását.

Jót tesz a húgyutaknak
A retek enyhe természetes vízhajtó, serkenti a vizelet termelődését. Emellett a retek leve segíthet gyógyítani a gyulladásokat, különböző húgyúti fertőzéseket is. Segít továbbá megtisztítani a veséket, a húgyutakat a különböző méreganyagoktól.

Jót tesz a keringésnek
A retekben található, antonianin nevű antioxidánsok segítenek csökkenteni a keringési betegségek, rendellenességek kialakulásának esélyét. Emellett gyulladáscsökkentő és rákmegelőző hatásuk is van.

Forrás: www.hazipatika.com

NMF MobFiz AUTOPALYA 700x700

Nemzeti konz csaladok 700x700