Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 2, 21:47

FEBRUÁR 4 - RÁKELLENES VILÁGNAP – MÉLTÁNYOS ELLÁTÁST MINDENKINEK!

Rákellenes világnap (World Cancer Day) Az International Union Against Cancer (UICC) szervezésében 2000 februárjában Párizsban tartották az első rákellenes világkongresszust.

rakellenesvilagnap

A résztvevők február 4-én történelmi dokumentumot írtak alá, amely világméretű összefogásra szólít fel a halálos kór ellen. Ennek emlékére a kongresszus február 4-ét rákellenes világnappá nyilvánította.

A Magyar Rákellenes Liga várja a világnapon aktívan tenni akarókat. Csatlakozzon Ön is a mozgalomhoz!

"A világszintű tudatosság növelésével, a rákkal kapcsolatos ismeretek széleskörű közzétételével, valamint a személyes és kormányzati fellépések katalizálásával mindannyian együtt dolgozunk egy olyan világ újragondolásán, ahol több millió megelőzhető rákos megbetegedés időben felismerhető , az ehhez szükséges ellátáshoz való hozzáférés pedig mindenki számára elérhető – nem számít ki vagy és hol élsz."
 
"De cselekedni nem csak döntéshozói vagy társadalmi szinten kell, az egyén szerepe legalább ennyire fontos. A Magyar Rákellenes Liga „Mozdulj a méltányosságért!” címmel szervez világnapi programokat.
 
Mindenkit mozgásra biztatnak: sétálj, fuss, táncolj vagy jógázz! A lényeg, hogy mindenki 30 percen keresztül végezzen olyan mozgásformát, ami számára élvezetes. A részvétellel kifejezhető az együttérzés a daganatos betegek és hozzátartozóik iránt, valamint mások figyelmét is fel lehet hívni az ellátásban tapasztalható egyenlőtlenségekre és a megelőzés fontosságára. Tavaly 143 magyar településen, összesen több mint 1500-an mozogtak legalább 30 percet a Rákellenes Világnapon, és a szervezők bíznak benne, hogy az idei évben is sok résztvevő regisztrál majd.
 
Az eseményhez a nap folyamán bárki, bármikor csatlakozhat, a szervezők annyit kérnek, hogy részvételi szándék esetén regisztráljanak a résztvevők az alábbi linken:"
 
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScgYNKKbuvGfIHylufodWSIrdMbYYihHLJogRrQUDVa-HCM5A/viewform
 
A regisztrációval vállalod, hogy legalább fél órát aktívan mozogsz a Rákellenes Világnapon. Mozoghatsz egyedül vagy barátokkal. (Kérjük, hogy mindenki külön regisztráljon!)
(meszk.hu)
 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280