Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 5, 6:53

Nem megyek, mert közel az ukrán határ - vélemény

Nyíregyházi ismerőseim kisfilmeket készítenek, a környékbeli látványosságokat mutatják be a filmjeikkel, csupán lelkesedésből, hobbiból.

budy

Nem is olyan régen szóba került, mennyi látványosság található Szatmár-Beregben, pár kilométeren belül akár több témát is fel tudnának dolgozni. Nagy vágyuk eljutni a Büdy-várromhoz, de... nem lehet, mert közel van az ukrán határ, ott pedig háború van.

Most a szívemre teszem a kezem, ha nyíregyháziak így gondolkodnak, mit várhatunk a fővárosiaktól, pécsiektől, győriektől? Nyíregyházától Vámosatya csupán 75 kilométer, az autópályán bő háromnegyed óra alatt ide lehet érni.

Komolyan gondolják, hogy mi itt az ukrán határ mellett rettegésben élünk, a mindennapjainkat a háborútól való félelemben töltjük.

Egyáltalán, jelenleg hol folyik a háború?

A legutóbbi hírek szerint az oroszok elfogadták  Avdijivka települést, ami légvonalban Beregsuránytól kb 1400 kilométer, avagy Nyíregyháza központjától 1470, pont annyi, mint a német-francia határ. Jóval messzebb mint München, Zürich vagy Strasbourg. Olyan távolságra mint Európa másik oldala.

Most hogy ezt tisztáztuk, örömmel várunk és fogadunk mindenkit itt a Szatmár-Beregben, ahol olyan csodákkal találkozhat, amit Magyarország más részein nem talál!

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280