Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 2, 21:47

Baleset Újfehértón, körbálák égtek Tímáron - a tűzoltók hírei

  • Közzétéve Helyi hírek

Hétfőn az alábbi tűzoltói beavatkozások történtek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Újfehértó baleset Móricz Csaba 004fotó: Móricz Csaba

Összeütközött egy sóderszállító teherautó és egy személygépkocsi Újfehértó belterületén, hétfő reggel. A 4-es főúton történt balesethez a helyi önkormányzati és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók vonultak. A személygépkocsiban csak a sofőr utazott, ő beszorult a járművébe. A tűzoltók feszítővágóval szabadították ki, majd kiemelték és átadták a mentőknek. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták a beavatkozás idejére.

Négyszáz körbálából álló szalmakazal közepe kezdett el füstölni hétfő reggel Timáron, a Szabadság út elején. A tulajdonos két munkagépe megbontotta a kazalt, széthúzták a bálákat, miközben az ibrányi önkormányzati, a rakamazi önkéntes és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók gyorssugarakkal, kéziszerszámokkal szüntették meg a füstölést.

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő egy máriapócsi családi ház szobájában, ahol cserépkályhával fűtöttek. A nyírbátori hivatásos tűzoltók mérései alacsony mértékben mutattak ki a CO jelenlétét. A beavatkozók felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy a tüzelőberendezést a kémény felülvizsgálatáig ne használja. Az esetről értesítették a kéményseprőket. Személyi sérülés, lakosságvédelmi intézkedés nem történt.

Rutkai-Dér Vivien tűzoltó főhadnagy, szóvivő
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280