Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 4, 15:20

VIII. Magyar Világtalálkozó - Aranyosapátiban kezdődik az országos rendezvénysorozat

  • Közzétéve Helyi hírek

Szeretettel meghívjuk Önt, Családját, Barátait  a VIII. Magyar Világtalálkozó rendezvénysorozatára, amelyre 2018. május 12. és 21. között kerül sor, Aranyosapátiban, Budapesten, Hollókőn, Nagylócon, Ópusztaszeren, Szécsényben, Szegeden és a Tápió-régióban.

aranyossziget

Az eseménysorozat a határokon átívelő kapcsolatteremtés és együttműködés fesztivál jellegű rendezvénye, amelyen a kultúra, a közélet, a gazdaság és a civilszféra szereplői találkoznak. A rendezvénysorozat hidat épít a Kárpát-medence magyarsága és a világba szétszóratott honfitársaink között, s meghívja az eseményekre a Magyarországgal és a magyarsággal barátságot ápoló külföldi országok képviselőit is. Két jelentős esemény színesíti a programsorozatot: 15 éves a Panoráma Világklub és általa szervezett Wass Albert emlékév rendezvényei.

A VIII. Magyar Világtalálkozó fő jellemzői: jelmondata:  Határtalan összefogás értékeinkért; célja:    Határokon átívelő kapcsolatteremtés és együttműködés egy   fesztivál jellegű rendezvénysorozaton, a magyar értékvilág   bemutatásával; üzenete:   Egy a nemzet, éljünk bárhol a világon, hagyományainkat őrizzük, gyarapítsuk és vigyük jó hírét szerte a nagyvilágba; díszvendége:  Ázsia (kontinentális, Erdély (határon túli) és Nógrád megye (magyarországi); elismerései:   Világ Magyarságáért közéleti és művészeti elismerések, Tiszteletbeli Magyar cím, Összefogás a Magyarságért Díj; emlékműve: Országzászló avatás (Aranyosapáti-Aranyosszigeten) és Wass Albert emlékmű  (Szeged-Alsóváros); jó cselekedete: az erdélyi Tulipán árvaházban élő gyermekek segítése; a Világtalálkozó Ásványvize: a Pannónia Kincse természetes lúgos ásványvíz; a Világtalálkozó (fehér) bora: Cserszegi fűszeres (Buzássy Pincészet - Balatonlelle).

A Magyar Világtalálkozó első rendezvényét, a Magyar Vidék Napját a Felső Tisza-völgye vidékfejlesztési térség fogadja. A Falvak Kultúrájáért Alapítvány, a Panoráma Világklub térségi társklubjai, valamint az Aranyosapáti Polgárőr Egyesület és a Böszörményi László Alapítvány 2018. május 12-én (szombaton) Aranyosapátiban (Aranyosszigeten) az alábbi program megvalósításában működik együtt: 10 órai kezdettel „Ne engedd a templomot és az iskolát" gondolattal a falvak helyzetéről és jövőjéről rendez konferenciát a Vidékfejlesztési Akadémia. A kiállítások és bemutatók központjában Kárpát-medence különböző tájegységeinek hímzései, és a térség minősített értékei lesznek.

aranyossziget1

A nyílt pályázat alapján adományozza a Felső Tisza Völgye Vidékfejlesztési Egyesület és a Falvak Kultúrájáért Alapítvány a Felső Tisza Völgye Minőségi Védjegyet. A nemzetegyesítő esemény „Tisza-völgye nótatalálkozóval” zárul. Az előzetesen vagy a helyszínen jelentkező, a korhatár nélküli egyéni vagy csoportos nótaénekeseket Demeter Tibor zenekara kíséri. A programot „Gyöngy a sárban” filmvetítés és hozzá kapcsolódó kerekasztal beszélgetés, polgárőrök ünnepélyes eskütétele és „Országzászló” avatás, ifjúsági vetélkedő, valamint bográcsos, bor és pálinkamustra egészíti ki.

Az esemény védnöke: Seszták Oszkár a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Közgyűlés elnöke. Információ a Magyar Vidék Napjáról: e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; tel: 70 2186535; Információ az eseménysorozatról: www.vilagtalalkozo.hu; https://www.facebook.com/vilagtalalkozo/ www.vilagklub.hu; e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280