Nemzeti konz csaladok 1200x150

Bejelentkezés
Frissítve: 2018 Dec 10, 16:35

Huszonhat volt záhonyi pénzügyőr a vádlottak padján

Első tárgyalást tartott a Miskolci Járásbíróság azoknak a volt pénzügyőröknek az ügyében, akikkel szemben előnyért hivatali kötelességét megszegve, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

nav zahony illusztracioillusztráció!

A büntető per elsőrendű vádlott 2011-től kezdődően rendszeresen, kereskedelmi mennyiségben hozott Ukrajnából Magyarországra a záhonyi határátkelőn át szeszes italokat, dohányárut, üdítőket, édességet és más élelmiszereket, hogy azokat értékesítse. Ebben az időszakban összesen 26 pénzügyőr teljesített szolgálatot a záhonyi határátkelőnél.

A csempész és társai jó kapcsolatot alakítottak ki több pénzügyőrrel. Egyiküknek információi voltak a pénzügyőrök beosztásáról, az esetlegesen felmerülő nehézségekről, arról, hogy kik vonhatóak be a jogtalan előnyt elfogadók körébe. Telefonon szervezte a kilépést-belépést, az információkat a pénzügyőrök üzenetben küldték el részére.

Az egyes ügyleteknek kialakult „tarifája” volt. A pénzügyőrök a behozott áruk vizsgálatának mellőzése mellett az üzemanyag-mennyiséget is lényegesen kisebb mértékben rögzítették.

forrás: szon.hu

NMF MobFiz AUTOPALYA 700x700

Nemzeti konz csaladok 700x700