Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 28, 6:42

A német rendőrök megállították a Fradi-vonatot

  • Közzétéve Sport hírek

A legfrissebb hírek szerint a német rendőrség nem engedi tovább a Ferencváros szurkolókat szállító vonatot - számol be a Telex.

vonat

Elmondásuk szerint, a videókon, képeken látottak alapján, a vonat veszélyt jelent Németországra” – számolt be a Fradi-szurkolókat szállító vonat fennakadásáról a Fradimob Facebook-oldal csütörtökön délelőtt, amikor a cseh-német határon jártak. A szurkolók azért utaznak Németországba, mert az Európa-liga nyolcaddöntőjében a Ferencváros a Bayer Leverkusen otthonában lép pályára csütörtökön este.

Azt írták még, hogy szerintük ez politikai pofon, és hogy egyébként azért nem Ausztria felé ment a vonat, mert mert az osztrákok előre jelezték, hogy nem engedik át a szurkolói vonatot. A beszámoló szerint a német rendőrök végül továbbengedték a vonatot még delelőtt. „A vonat elindult. Közbeszólt a klub, a külügy, a MÁV és kb mindenki. Két óra plusz után, a vonat úton van”.

A történtekre mindenesetre rákérdezett a HírTV a csütörtöki kormányinfón, amire Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter óvatosan reagált. Azt mondta, hogy Németországban voltak magyarellenes kirohanások az Európa-bajnokság ideje alatt, és hogy szerinte nem szabadna, hogy egy politikai véleménykülönbségnek kihatása legyen a sportra.

Mindenesetre a külügy felkészült, ha szükség van rá, hét konzul is tudja segíteni a kutazó magyarokat. A miniszter hozzátette, hogy remélik, hogy a hatóságok nem fognak fellépni jogellenesen a szurkolókkal szemben, amennyiben azok nem adtak rá okot.

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280