Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 7, 19:23

Érték- és kapcsolatteremtő hónapot eredményezett a 13. Európai Kultúra Napja

  • Közzétéve Kultúra

A Falvak Kultúrájáért Alapítvány kezdeményezésére a szlovákiai Nagykövesden, 2008. április 30-án egy szlovéniai, kettő szlovákiai és négy magyarországi civilszervezet írta azt az együttműködési megállapodást, amely alapja az immár 13. alkalommal rendezésre kerülő Európai Kultúra Napja eseménysorozatnak.  

kovacsvagas

A Vásárosnamény és Perényi tanya között – un „senkiföldjén” a katonai tömegsír felszentelésével –  2008. szeptember 20-án indult útjára a példamutató európai kezdeményezés. Ebben az évben a program előzeteseként nemzetközi fafaragó tábort, konferenciával, értékteremtéssel és gazdag kulturális programmal egybekötött Nemzeti Összetartozás Napját rendeztek Kovácsvágáson.

kovacsvagas1

A program megnyitásaként szeptember 20-án az Aranyosapátiban konferencián emlékeztek a 400. éve született Zrínyi Miklósra, népművészeti kiállítást nyitottak és 15. alkalommal avattak lovagi emlékoszlopokat. Erre a napra hívták haza – már 4. alkalommal – az elszármazottakat is. 

kovacsvagas2

Az egyhónapos eseménysorozatot október 19-én népművészeti programok zárják, amelyre a bakonyi Olaszfaluból várnak népi iparművész vendéget. A programok „főszereplője” ezúttal a tengeri lesz.

A 13. Európai Kultúra Napja utóeseményeként ismét irodalmi estet szerveznek, amelyet ezúttal a nagykanizsai VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban október 27-én rendeznek meg.

kovacsvagas3

kovacsvagas4

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280